Zaterdag 15 juni 2019: Clubkampioenschap DLG   (I.v.m. harde wind helaas niet doorgegaan; nieuwe datum volgt).

De afkorting DLG staat voor Discus Launch Glider. Dat zijn relatief kleine maar extreem lichte zwevers die met armkracht, maar vooral ook een goede starttechniek soms tot wel 40 - 60 meter hoogte de lucht in worden gezwiept. Zeer spectaculair om te zien! Voor de vlucht en landing van elke vlucht gelden de nodige regels. Degene die daar het beste aan voldoet is de clubkampioen van 2019.                                                      

 

 

 

Zaterdag 7 september 2019 (wordt 14 september): Limbo-vliegen.

Dit is de datum die wij hebben vastgesteld voor onze clubwedstrijd Limbo-vliegen. De bedoeling voor de vliegers is hierbij om onder een laaggespannen lint door te vliegen wat niet in alle gevallen gemakkelijk is, maar wel spectaculair. Ook moeten de vliegers aan andere opdrachten voldoen. Aanvang 13.30 uur. (Door de slechte weersvooruitzichten voor 7 september wordt de wedstrijd doorgeschoven naar zaterdag 14 september 2019)  

 

 

Zaterdag 12 oktober 2019: Tomaatvliegen.

Al jaren organiseren wij in de maand oktober onze wedstrijd tomaatvliegen. Ook nu weer dus. Alle deelnemers hebben tijdens deze wedstrijd een tomaat in een korfje bovenop hun model. Zij moeten deze tomaat zo dicht mogelijk bij een bepaald doel afwerpen. Er is een aparte klasse voor multi-rotors; hiervoor is een speciale afwerptechniek bedacht. Aanvang 13.30 uur.