Jeugdprojecten


Het Rookie-project in Vries


"Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst". Onder dit motto organiseert de RCMA regelmatig jongerenprojecten om te proberen de modelvliegsport ook onder de aandacht van de jeugd te brengen. Hiervoor neemt de club regelmatig contact met scholen op om projecten te organiseren met betrekking tot het bouwen en laten vliegen van eenvoudige modelvliegtuigjes. In de hoop natuurlijk dat sommige jongeren blijvend tot onze sport worden aangetrokken en lid van onze club worden.

In het begin van 2023 werd, evenals in 2022, in het Kindcentrum De Holtenhoek door de RCMA een bouw- en vliegproject georganiseerd. Door zes clubleden werd een aantal kids begeleid in het bouwen van een zgn. Rookie, een eenvoudig, maar goed vliegend modelletje. Op 24 maart 2023 kregen de modelletjes hun luchtdoop; de kinderen waren dolenthousiast!

De RCMA is de eerste KNVvL-club die een Rookie-project workshop heeft georganiseerd in het kader van een wereldwijd project, opgezet door de FAI (Fédération Aeronautique Internationale). De kinderen deden daardoor ook mee in de FAI Rookie Competition.


Het Rookie-project in Zeijen
Na het mooie Rookie-project in Vries is op 14 en 21 april 2023 eenzelfde project georganiseerd voor de basisschool De Zeijer Hoogte in Zeijen.

De eerste dag werd op te beginnen weer informatie over modelbouw en vliegen gegeven en konden de kids met een simulatiepakket hun vaardigheden toetsen. Direct daarna werden de modelletjes gebouwd.

Een week daarna kregen de Rookies hun luchtdoop. Helaas speelde ook nu, net als in Vries, het weer niet mee, nu geen regen maar wel harde wind. Dus vliegen op het mooie grote voetbalveld naast de school zat er niet in. Wel kon er in de sporthal, in hetzelfde multifunctionele centrum waar de school een onderdeel van is, gevlogen worden.

En dat werd door de kinderen met hartenlust gedaan. Ook hier vlogen de Rookies weer prima, sommigen mooie cirkels, anderen zochten het hogerop. Zelfs tot vast in de “hanenbalken” toe. Ook waren er enkele ouders en anderen als toeschouwer gekomen.

Terugkijkend mogen we met genoegen terugkijken op weer een geslaagd Rookie-project. Dank daarom aan de clubleden die beide projecten met enthousiasme begeleid hebben.

E-mailen
Map
Info